Taki pstrąg, o ile kupujecie sprawione filety to jedne z najprostszych i najszybszych do przygotowania potraw. Wystarczy zaledwie kilka prostych, świeżych składników, aby powstało pyszne, zdrowe danie obiadowe dla całej rodziny. To moje ulubione wydanie tej ryby. Zielony koperek i kapary pięknie prezentują się na tle delikatnej, różowej ryby. Jeszcze tylko odrobina blasku, którego dodaje całości najlepsza oliwa i danie ląduje w piekarniku.
Ryba w takim wydaniu świetnie sprawdza się na każdą okazję. Pstrąg łososiowy nie jest ościstą rybą, więc świetnie nadaje się jako danie dla dzieci. Polecam nie tylko w piątki, to zdecydowanie za mało, by nacieszyć się tak pysznym daniem gotowym w zaledwie 30 minut.
Czego chcieć więcej? Dla mnie to wszystko, nie potrzeba mi nic więcej. No, może jeszcze trochę dobrego towarzystwa.
Smacznego!
Rzeczywiście tak przyrządzony pstrąg prezentuje się wspaniale :)
Szukałam dobrego przepisu na pstrąga i chyba w końcu znalazłam. Mi on kompletnie nigdy nie wychodzi, zawsze jest albo za suchy, albo byle jaki. Dziś na obiad zorbię z tego przepisu.
Wygląda pysznie !!!
Wygląda pysznie i zdrowo !!!