Nadeszło lato, a wraz z nim naprawdę ciepłe dni. Mało kto odczuwa głód, nikomu nie chce się gotować, więc nasza dieta opiera się w dużej mierze na świeżych owocach, których teraz nie brakuje. Sezon truskawkowy w pełni, na każdym kroku pachną soczyste owoce rumieniąc się zalotnie w kobiałkach. Pomyślałam więc, że warto spróbować połączyć czerwone truskawki z mocnym, słodkim espresso. Po dodaniu solidnego kleksa bitej śmietany, otrzymałam deser godny polecenia. Niezbyt słodki, orzeźwiający i pobudzający dzięki porcji świeżo parzonej kawy. To było to, czego potrzebowałam po pracowitym poranku i nieprzespanej nocy. Od razu poczułam przypływ pozytywnej energii, w końcu to mrożona kawa. Już samo miksowanie ma pobudzającą moc.
Do przygotowania deseru użyłam nowego blendera w soczystej barwie od Lidla. Świetnie poradził sobie z miksowaniem truskawek, kruszeniem lodu, a dzięki końcówce do ubijania, pomógł też ubić kremówkę. Taki wielofunkcyjny pomocnik kuchenny jest dostępny w sieci sklepów Lidl od 25.06., czyli od najbliższej soboty. Przy okazji robienia weekendowych zakupów warto spojrzeć na niego przychylnym okiem.
Smacznego!