Dania jednogarnkowe idealnie wpisują się w jesienny klimat. Mają w sobie niewiarygodną moc rozgrzewania nie tylko ciała, ale też ducha i całej okolicznej atmosfery. Najlepiej dzielić tę moc z najbliższymi. Wspólne jedzenie wprost z gorącego rondla pozwala czerpać radość z tego, co najprostsze, codzienne i zwyczajne – z jedzenia.
Pieczone orzotto z kurczakiem i prawdziwkami to proste, sycące danie dla wszystkich miłośników jesiennych aromatów. Utrzymuje się we włoskim klimacie, ale równie niedaleko mu do naszych, rodzimych korzeni, bo gdzie indziej znajdziemy takie wspaniałe prawdziwki, jak nie w naszych, polskich lasach?! W zasadzie sam makaron z grzybami byłby już świetnym daniem, ale pieczony kurczak z chrupiącą skórką zdecydowanie znajduje tu swoje miejsce na równi z pozostałymi smakami.
Samo przygotowanie dania jest bajecznie proste, wystarczy jedna patelnia i kilka prostych składników, by po niespełna godzinie móc zasiąść do stołu.
Uuu, ale to smakowicie wygląda, kurcze :) Już sobie narobiłem smaku na to kurcze z prawdziwkami, a do tego uwielbiam makaron więc dla mnie kompozycja idealna.
Wspaniałe! apetyczne zdjęcia, czytelne przepisy nawet (mam nadzieję) dla mężczyzn!! :D
REWELACJA :)
Jestem za :-)
Aż mi ślinka pociekła ! Prezentuje się obłędnie :)
Wygląda bardzo smacznie ;)
ciekawy przepis
ciekawy przepis, wypróbuję :)
Uuu, ale to smakowicie wygląda, kurcze :) Już sobie narobiłem smaku na to kurcze z prawdziwkami, a do tego uwielbiam makaron więc dla mnie kompozycja idealna.
super przepis :)
pyszności
wyśmienite danie !