Deser, który wygląda jak milion dolarów musi być potwornie pracochłonny, trudny i wymagający nieziemskich umiejętności – mit obalony!
Rolada bezowa chociaż wygląda, jakby wyszła spod ręki wybitnego cukiernika jest jednym z najprostszych i najszybszych deserów, jakie znam. Kusiła mnie już od dłuższego czasu, ale obawiając się, że stary piekarnik nie poradzi sobie z takim wyzwaniem, odkładałam jej upieczenie w nieskończoność. Aż do teraz i przyznam, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Rolada bezowa nie może równać się z niczym innym. Delikatna, słodka pianka rozpływa się w ustach, lekko kruchy wierzch można jeść bez końca, a całość równoważy jogurtowy krem i kwaskowa, winna marakuja. Taka rolada świetnie smakuje także z innymi owocami. Wykorzystajcie te, na które trwa sezon. Wybierajcie te miękkie i kwaskowe. Świetnie uzupełniają słodycz bezy.
Całość, chociaż przypomina wykwintny deser, niczym z gwiazdkowych restauracji, nie zajmuje wiele czasu i nie wymaga wiele pracy. Wszystko sprowadza się w zasadzie do ubicia piany z białek.
Upieczona beza stygnie szybko więc całość może być gotowa w zaledwie 45 minut. Trudno w to uwierzyć, patrząc na tę piękną roladę.
Ta rolada wygląda rewelacyjnie. Aż mi ślinka pociekła ;) Naprawdę jesteś mistrzynią w tym, co robisz :) Chociaż myślę, że osobom mniej doświadczonym mogłoby za pierwszym razem tak idealnie nie wyjść, to jednak przepis jest na tyle świetnie napisany, że za drugim na pewno rolada wyszłaby jak z obrazka :) Gratulacje, powinnaś robić coś takiego na zamówienie :)
Po prostu idealna, z chęcią bym spróbowała!
Piękna, też uwielbiam rolady bezowe są po prostu przepyszne;)
Matko! Jak to przepysznie wygląda!
Nie mam pojęcia jak to robisz, ale wszystko wychodzi Ci rewelacyjnie!
Wizualnie i pewnie smakowo również! :D
Ja też nie wiem ;)
A tak na poważnie, to nie wszystko tak idealnie wychodzi. Zdarza mi się coś totalnie zepsuć :)
Ta rolada wygląda rewelacyjnie. Aż mi ślinka pociekła ;) Naprawdę jesteś mistrzynią w tym, co robisz :) Chociaż myślę, że osobom mniej doświadczonym mogłoby za pierwszym razem tak idealnie nie wyjść, to jednak przepis jest na tyle świetnie napisany, że za drugim na pewno rolada wyszłaby jak z obrazka :) Gratulacje, powinnaś robić coś takiego na zamówienie :)
Pozdrawiamy!
Cukiernia Krzyżański