Śniadaniowy torcik z truskawkami

Tort na śniadanie? Dlaczego nie? W moim idealnym świecie tak właśnie wyglądałyby śniadania… Tort i kawa z wysokim pagórkiem lodów śmietankowych… Cóż, wolę jednak nie próbować wprowadzać w życie takiej diety na codzień, chociaż z takim torcikiem byłoby to możliwe…

Śniadaniowych wpisów u mnie niewiele. Doszłam do wniosku, że dzieje się tak z prostej przyczyny: kiedy normalni ludzie śpią, ja pracuję, a gdy zaczynają myśleć o obiedzie, ja jem śniadanie…

Dzisiejszy pomysł – bo trudno nazwać go przepisem, nadaje się nie tylko na śniadanie, ale też lekki deser, czy podwieczorek. Torcik przygotowałam z wafli zbożowo-ryżowych o naturalnym smaku. Kiedy zobaczyłam je na półce sklepowej, ozami wyobraźni zobaczyłam to, co dziś i Wy możecie zobaczyć na zdjęciu.

Składniki:

  • wafle zbożowo-ryżowe
  • mały kubeczek jogurtu naturalnego
  • ok 20 dkg truskawek
  • cukier lub cukier waniliowy do smaku

 

Wykonanie:

Wykonanie nie jest skomplikowane. Wafle przekładamy pokrojonymi truskawkami, skropionymi lekko dosłodzonym jogurtem. Na górze układamy ich znacznie więcej, by udekorować torcik i przyozdabiamy listkami mięty. Podajemy od razu po przygotowaniu, ponieważ wafle dość szybko rozmiękają, ale są tak pyszne, że wątpię, by im się to udało :)

Smacznego.


Join the Conversation

  1. Wygląda smakowicie:), chyba zafunduję mojej rodzince taki deserek:)! Pozdrawiam i smacznego:)

    1. Pastelle Author says:

      Dziękuję i polecam. Gotowe w 5 minut, zjedzone w jednej chwili :) Również pozdrawiam i zapraszam ponownie w moje skromne progi.

    1. Pastelle Author says:

      Dziękuję :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Close
Ósmy Kolor Tęczy © Copyright 2022. All rights reserved.
Close