Gdybym została współczesnym Faraonem, byłby to pierwszy tort jakiego, bym sobie zażyczyła. Słodki, pełen smaku, struktur i konsystencji, rozpływający się w ustach i niesamowicie uzależniający. Dość pracochłonny, ale zdecydowanie warty każdej minuty, którą trzeba mu poświęcić. Ma w sobie wszystko to, co najlepsze – chrupkie migdały, karmel, rodzynki, bitą śmietanę i kruchą bezę delikatnie złoconą brokatem. Świeże truskawki przypominające rubiny zdobiące królewską koronę nie tylko pięknie wyglądają jako zwieńczenie tego tortu, ale też fantastycznie odświeżają go i oczyszczają podniebienie podczas jedzenia. Nie są niezbędne, ale warto je dodać tym bardziej, że powoli zaczyna się na nie sezon.
Może nie trzeba być obrzydliwie bogatym, by zrobić sobie taki tort w domu, ale czy nie byłoby wspaniale opływać w te wszystkie dostatki?! Chyba sama gdzieś w duszy marzę o tym, by znaleźć sposób na zostanie takim małym faraonem. Być może czas w końcu zacząć w coś grać i śledzić wyniki. Kto wie, może znajdę sposób, by nim zostać, przynajmniej na skalę mojego małego domu i ukochanej rodziny. Wystarczyłoby mi to… w zupełności.
Tort wygląda niezwykle, ale trzeba być wprawionym w gotowanie (pieczenie), aby wyszedł nam tort. Mi niestety nie zawsze wychodzi, ale dla takiego efektu jak na zdjęciu przedstawionym w artykule warto poświęcić każdą minutę, a zwłaszcza dla zadowolonych gości, rodziny. Zwłaszcza jeśli ważnym elementem naszego specjału są świeże truskawki:)
Witam tort wygląda naprawdę bardzo fajnie. Nazwa jest do prawdy zacna. Ciekawy tylko jestem, czy faraon byłby zadowolony, że jego imieniem nazywa się tort. Patrząc, na to myślę, że chyba raczej tak pozdrawiam i gratuluję pomysłu.
Wygląda zabójczo ale raczej moja dziewczyna się nie zgodzi na poświęcenie całego dnia żeby takie cudo zrobić
To Ty zrób
rewelacja !!!
Prezentuje się fantastycznie, nie odmówiłabym kawałka; )
Prezentuje się po prostu fantastycznie! :)
Piękne zdjęcia! *.*
Chętnie bym spróbowała:)
Ależ wspaniały tort! Rewelacyjny :)
Wygląda NIESAMOWICIE! Musi być przepyszny, posiada w sobie dokładnie wszystkie składniki, które uwielbiam!
Imponujący tort :) Te wszystkie smaki, mmm… Aż mi ślinka cieknie :)
Rzeczywiście pracochłonny, ale wart chyba poświęconego czasu – wygląda imponująco ….
Tort wygląda niezwykle, ale trzeba być wprawionym w gotowanie (pieczenie), aby wyszedł nam tort. Mi niestety nie zawsze wychodzi, ale dla takiego efektu jak na zdjęciu przedstawionym w artykule warto poświęcić każdą minutę, a zwłaszcza dla zadowolonych gości, rodziny. Zwłaszcza jeśli ważnym elementem naszego specjału są świeże truskawki:)
Witam tort wygląda naprawdę bardzo fajnie. Nazwa jest do prawdy zacna. Ciekawy tylko jestem, czy faraon byłby zadowolony, że jego imieniem nazywa się tort. Patrząc, na to myślę, że chyba raczej tak pozdrawiam i gratuluję pomysłu.