Warsztaty dla najmłodszych z „Sokołowem” – Akademia Smaku Sokołów

Koniec wakacji spędziliśmy w Warszawie. Czas upłynął przyjemnie i przy pięknej aurze. Korzystając z okazji, że zostaliśmy zaproszeni na warsztaty w Woli Suchożerbskiej organizowane przez markę Sokołów, udało nam się spędzić kilka dodatkowych dni w stolicy. Akademia Smaku Sokołów okazała się miejscem godnym polecenia.

Same warsztaty wspominamy bardzo sympatycznie. Szczególnie Laura, bo to właśnie ona była tam tym razem najważniejsza i bez niej nie byłoby tam też mnie. Dzieciaki bawiły się świetnie i miały okazję pobawić się w prawdziwych kucharzy, co w piknikowym klimacie świetnie się udało. Być może najmłodsze z dzieci bardziej interesowały się zabawą niż gotowaniem, ale z pewnością spróbowały ciekawych smaków i z tego co widziałam, bardzo im się o podobało.

1

Gościem specjalnym spotkania była Daria Ładocha. Jej pogadanka z rodzicami wniosła wiele ciekawych pomysłów i nowych informacji w zakresie żywienia dzieci. Głównodowodzącym natomiast był Dominik Moskalenko, który wspierał uczestników nie tylko swoim doświadczeniem kulinarnym, ale też fantastycznym humorem.

Dodam już tylko w ramach anegdoty, że Akademia Smaku Sokołów nie tylko pokazały mojemu dziecku, że wyroby mięsne są pyszne, ale przekonały je do jedzenia papryki, co mnie do tej pory się nie udało :)

W menu przyjęcia ogrodowego znalazły się: pasta z białej fasoli z orzechami, zupa z papryki i pomidorów ze śliwkami i wołowiną, sałatka z chipsami mięsnymi „Sokołów”, a także pasta z suszonych pomidorów podana z pasztetem „Naturino”

wpis sponsorowany

 

Zobacz inne przepisy na dania dla dzieci:

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Close
Ósmy Kolor Tęczy © Copyright 2022. All rights reserved.
Close