Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
No ratings yet
Pasta jajeczna z tymiankiem
Prosty pomysł na śniadanie
Porcji
4
os.
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Czas całkowity
25
minuty
minut
Składniki
4
jajka ugotowane na twardo
1
dymka
mała cebulka lub 1/2 pęczka szczypiorku
1/2
szklanki
majonezu
kilka gałązek świeżego tymianku
sól
do smaku
pieprz
do smaku
Sposób przygotowania
Jajka ugotowałam na twardo i ostudziłam. Następnie obrałam i posiekałam niezbyt drobno. Przełożyłam do salaterki.
Cebulę lub szczypior posiekałam jak najdrobniej i dodałam do jajek.
Listki tymianku obrałam z łodyżek i posiekałam, by uwolnić jak najwięcej aromatu.
Do jajek dodałam majonez, sól i pieprz i wymieszałam.
Podałam ze świeżym pieczywem i warzywami (rzodkiewką, pomidorem, ogórkiem, papryką, itp.)
Okazja:
Śniadanie