Mąki przesiewam do miski blendera, dodaję cukier i pokrojone w kostkę zimne masło. Włączam na kilka sekund. Następnie dodaję, żółtka i ekstrakt z wanilii. Ponownie mieszam pulsacyjnie kilka sekund. Na koniec dodaję wodę i mieszam krótko aż masa zacznie się łączyć. Kruche ciasto zbieram w jedną bryłę, zawijam w folię i schładzam w lodówce minimum 30 minut. Ciasto można wyrobić na blacie bez użycia blendera. W tym celu należy jak najszybciej połączyć wszystkie składniki, by nie ogrzewać zbytnio ciasta i nie wyrabiać go zbyt długo.
Rabarbar obieram i drobno kroję. Zasypuję 1-2 łyżkami cukru waniliowego i odstawiam. Obieram jabłka i ścieram na najgrubszych oczkach tarki do jarzyn. Dodaję do rabarbaru i mieszam.
Schłodzone ciasto dziele na dwie równe części. Każdą z nich wałkuję na okrągłe placki o grubości ok 3mm.Każdy rozcinam na 8 trójkątów, jak pizzę.
Owoce lekko odciskam z nadmiaru soku, układam na szerszym końcu trójkąta i zawijam rogaliki.
Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 20-25 minut.