Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
No ratings yet
Muffinki jogurtowe z czekoladą
Porcji
12
sztuk
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Czas całkowity
30
minuty
minut
Składniki
275
g
mąki pszennej
100
ml
oleju
2
jajka
150
ml
jogurtu naturalnego
150
g
cukru
1
łyżeczka
kawy rozpuszczalnej
4
łyżki
wrzącej wody
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
150
g
kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady gorzkiej
Sposób przygotowania
Kawę zalać 4 łyżkami wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia.
Olej, cukier i jajka utrzeć łopatką na puszystą masę. Dodać jogurt i kawę. Wymieszać dokładnie.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia do masy i wymieszać.
Dodać czekoladę i wymieszać.
Wykładać do foremek na muffinki i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 20 minut.
Ostudzić na kratce.
Okazja:
Wypieki