Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
No ratings yet
Makaron spaghetti z zielonymi warzywami
Proste, szybkie danie z parmezanem i warzywami
Porcji
4
os.
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Czas całkowity
25
minuty
minut
Składniki
500
g
makaronu spaghetti
300
g
zielonej papryki
2
łodygi selera naciowego
2
ząbki
czosnku
60
ml
oliwy
Łyżka
posiekanego świeżego oregano
Pęczek bazylii
¼
szklanki
startego parmezanu
Sól
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek.
Następnie dodaj paprykę pokrojoną w paski i posiekany seler. Podsmaż kilka minut aż warzywa zaczną mięknąć.
Dodaj 2 łyżki wody z gotowania makaronu i podduś minutę.
Dopraw do smaku solą i obficie czarnym pieprzem.
Dodaj posiekane oregano i bazylię.
Do sosu wrzuć makaron i parmezan. Wymieszaj.
Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i parmezanem.
Okazja:
Danie główne, Wegetariańskie
Rodzaj dania:
Wegetariańska