Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
No ratings yet
Ciasteczka z masłem orzechowym
Kruche, orzechowe ciasteczka o wyjątkowym smaku
Porcji
30
sztuk
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Czas całkowity
30
minuty
minut
Składniki
120
g
masła orzechowego
70
g
masła
1
jajko
150
g
mąki
75
g
brązowego cukru
1/2
łyżeczki
proszku do pieczenia
75
g
gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania
Miękkie masło utrzeć z cukrem i masłem orzechowym.
Dodać jajko, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec dodać grubo posiekaną czekoladę i wymieszać.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układać kulki wielkości małych orzechów włoskich, lekko spłaszczyć widelcem lub dłonią.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 10-12 minut.
Ostudzić.
Okazja:
Wypieki
Rodzaj dania:
Dla Dzieci