Wołowinę dopraw solą i pieprzem i posmaruj niewielką ilością oleju. Usmaż na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie przełóż na talerz i pozostaw, by mięso odpoczęło.
Zagotuj w czajniku wodę.
Patelnię po smażeniu mięsa przetrzyj ręcznikiem papierowym. Dodaj łyżkę oleju i podsmaż drobno posiekaną cebulę. Po minucie dodaj starty imbir, czosnek i chili. Podsmaż. Dodaj kapustę pokrojoną w kwadraty i fasolkę. Smaż 3-5 minut.
W międzyczasie zalej OYAKATA miso ramen wrzątkiem i przykryj.
Po trzech minutach odlej płyn z makaronu prosto na smażące się warzywa. Odparuj. Na koniec posyp sezamem. i zdejmij z ognia.
Na drugiej patelni rozgrzej olej. Dodaj odcedzony makaron i smaż na złoty kolor. Odwróć placek makaronowy na drugą stronę zsuwając go na talerzyk i ponownie przerzucając na patelnię.
Usmażony placek przełóż na talerz. Na makaronie ułóż warzywa z powstałym sosem i pokrojony w paski stek. Posyp sezamem.