Cebulę i czosnek drobno posiekaj, Przesmaż na niewielkiej ilości oliwy na jasnozłoty kolor. Przestudź lekko.
Bułkę namocz w mleku lub śmietance. Następnie rozgnieć na papkę.
Do namoczonej bułki dodaj przesmażoną cebulę z czosnkiem oraz przyprawy: kmin, cynamon, kardamon, paprykę, ziele angielskie oraz kolendrę. Wymieszaj. Dodaj mięso mielone i wyrób masę na klopsiki. Dopraw solą i opcjonalnie pieprzem. Uformuj malutkie kotleciki okrągłe lub owalne i lekko ściśnięte pomiędzy palcami (formują się wówczas niewielkie rowki, które świetnie "przytrzymują" sos).
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy i smaż klopsiki na złoty kolor ze wszystkich stron.
Przesmażone klopsiki oprósz mąką. Przesmaż.
Całość podlej bulionem (opcjonalnie wodą). Dodaj sos sojowy i duś przez kilka minut (czas może różnić się w zależności od wielkości klopsików od 7-12 minut)
Dodaj musztardę i dokładnie rozprowadź ją w sosie.
Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Okazja: Danie główne, Kolacja, Obiad
Rodzaj dania: Dla Dzieci, Kuchnia Europejska, łatwe, Na szybko