Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z cukrem.
Do żółtek dodaj proszek do pieczenia i ocet. Utrzyj na pianę mieszając energicznie łyżką.
Połącz obie piany.
Dodaj przesiane mąki i bardzo delikatnie mieszając łopatką połącz składniki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż na nią ciasto. Wyrównaj.
Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C.
Wyjmij z blachy i ostudź na kratce do góry dnem.
około 800ml soku zagotuj w garnku. W pozostałym soku rozmieszaj proszek budyniowy i dodaj do gotującego się płynu. Energicznie mieszaj, by nie utworzyły się grudki. Gotuj jeszcze przez minutę, a następnie ostudź do temperatury pokojowej.
Chłodny pomarańczowy budyń zmiksuj z miękkim masłem.
Biszkopt przełóż ponownie do blachy.
Wylej krem pomarańczowy i wyrównaj. Na wierzchu rozłóż delicje. Wstaw do lodówki.
Ubij kremówkę z cukrem waniliowym i wyłóż ją na ciasto. Wyrównaj i wstaw do lodówki.
Przygotuj galaretkę pomarańczową z 500 ml wody i dwóch opakowań galaretki. Schłódź do chwili aż zacznie się żelować.
Ścinającą się galaretkę wylej na ciasto. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.