Danie - sałatka z makaronem łazanki. Dobre na obiad i kolację
Porcji 4os.
Czas przygotowania 10 minutyminut
Czas gotowania 15 minutyminut
Czas całkowity 25 minutyminut
Składniki
250gmakaronu typu łazankiużyłam mini lasagne
120gsera camembert
100-150gczarnych lub zielonych oliwek
100-150gmarynowanych pieczarek
pęczek szczypiorku
1-2łyżkimarynowanego zielonego pieprzu
3łyżkipikantnego ketchupu
1łyżkaoliwy extra vergine
sól
Sposób przygotowania
Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente wg wskazówek na opakowaniu.
W międzyczasie kroję pieczarki w niezbyt cienkie plasterki, oliwki na połówki, ser w kostkę i siekam szczypiorek.
Makaron odcedzam i jeszcze ciepły mieszam z oliwą i ketchupem.
Do salaterek wykładam po porcji makaronu, a na nim układam pozostałe składniki (pieczarki, oliwki, zielony pieprz i ser) i posypuję obficie szczypiorkiem. W razie potrzeby delikatnie solę do smaku.