Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, i posiekany lub utłuczony w moździerzu rozmaryn. wymieszać.
Wodę podgrzać z oliwą, wkruszyć do niej drożdże, dodać cukier i wymieszać. Odstawić na 10 minut.
Rozczyn dodać do mąki z rozmarynem i wyrobić gładkie ciasto.
Odstawić w cieple miejsce na 30 minut do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu wyłożyć ciasto na oprószoną mąką stolnicę i jeszcze raz wyrobić. Ciasto podzielić na 4-6 części i uformować podłużne mini bagietki. Bułeczki oprószyć od spodu mąką i ułożyć na blasze.
Posmarować lekko wodą i posypać solą morską. Ostrym nożem zrobić nacięcia i odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 15 minut, na jasnozłoty kolor.