Go Back
Print
Recipe Image
Ekspresowe mini pączki
pączki z serka homogenizowanego lub twarożku
Drukuj przepis
Czas przygotowania:
10
minutes
Czas gotowania:
15
minutes
Czas całkowity:
25
minutes
Okazja:
Deser
Składniki
▢
250
g
naturalnego serka homogenizowanego
▢
2
duże jajka
▢
1 1/4
szklanki
mąki
▢
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
▢
1
łyżka
cukru
lub cukru waniliowego
Ponadto:
▢
tłuszcz do głębokiego smażenia
▢
2-3
łyżki
cukru do obtoczenia pączków
▢
1/2
łyżeczki
ulubionych przypraw korzennych
użyłam kompozycji Kamis, do kawy i deserów
Przygotowanie krok po kroku
Jajka zmiksuj z cukrem i serkiem do połączenia składników.
Dodaj przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj dokładnie.
W szerokim garnku rozgrzej tłuszcz do temperatury 170-190°C.
Za pomocą dwóch łyżek wcześniej zanurzonych w tłuszczu formuj pączki wielkości orzecha włoskiego bezpośrednio do garnka.
Smaż z każdej strony na złoty kolor.
Wyłóż na ręcznik kuchenny do odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Jeszcze ciepłe pączki obtaczaj w cukrze wymieszanym z przyprawą korzenną.
Uwagi do przepisu
Pączki będą równie smaczne oprószone cukrem pudrem lub polane lukrem.
Wypróbowałeś przepis?
Oceń, zrób zdjęcie i pokaż w komentarzu jak Ci poszło! W innych mediach oznacz @Osmykolorteczy