Nie jest to klasyczne bazyliowe pasto, jednak to ciekawa i bardzo smaczna jego wersja
Porcji 4os.
Czas przygotowania 10 minutyminut
Czas gotowania 10 minutyminut
Czas całkowity 20 minutyminut
Składniki
350gmakaronu spaghetti
pęczek natki pietruszki
pęczek szczypiorku
2-3gałązki bazylii
1/2szklankistartego parmezanu
1/3szklankidobrej oliwy z oliwek
sól do smaku
Sposób przygotowania
Zioła umyłam i dokładnie osuszyłam na ściereczce. W blenderze zmieliłam dokładnie zioła i ser, a gdy zostały tylko niewielkie drobinki, cienkim strumieniem wlałam oliwę, nie przerywając miksowania.
W tym czasie ugotowałam makaron wg przepisu na opakowaniu, uważając by się nie rozgotował.
Gdy wszystkie składniki się połączyły, wyjęłam moje pesto z miski blendera i połączyłam ze świeżo ugotowanym makaronem.