Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
No ratings yet
Espresso brownie
Kawowe brownie - proste, niezawodne i najlepsze.
Porcji
15
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
30
minuty
minut
Czas całkowity
40
minuty
minut
Składniki
170
g
gorzkiej czekolady
1/2
szklanki
mielonej kawy espresso
(suchych ziaren)
100
g
masła
250
g
cukru
3
jajka
120
g
mąki
2/3 szklanki
35
g
ciemnego kakao
1
szczypta
soli
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej.
dodaj mieloną kawę i cukier i wymieszaj rózgą kuchenną lub mikserem na wolnych obrotach do rozpuszczenia się cukru.
Dodawaj po jednym jajku za każdym razem mieszając do połączenia się składników.
Dodaj mąkę przesianą z kakao i sól. Wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto przełóż do formy 20cm x 20cm wyłożonej pergaminem i piecz przez około 25-30 minut.
Ostudź.
Okazja:
Wypieki
Rodzaj dania:
Kuchnia Amerykańska