Proste danie wegetariańskie. Świetne jako danie główne lub dodatek do mięsnych potraw.
Porcji 2porcje
Czas przygotowania 5 minutyminut
Czas gotowania 30 minutyminut
Składniki
200gkasza pęczakopcjonalnie jaglana lub owsiana
500gmłoda kapusta
100gmarchew
50gcebula
15goliwa
1/2łyżeczkipapryka w proszkusłodka
1/3łyżeczkicynamon
1/3łyżeczkipłatki chili
1/3łyżeczkiziele angielskiemielone
sóldo smaku
Sposób przygotowania
Kaszę ugotuj al dente. Możesz zrobić to dzień wcześniej i przechować kaszę w lodówce.
Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w kostkę.
Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj marchew, a po chwili przyprawy.
Dodaj poszatkowaną kapustę, a gdy lekko zmięknie, dodaj ugotowaną kaszę. Podlej 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub wody i podduś aż wszystko zmięknie.