O wiele bardziej delikatne niż tradycyjne. Rozpływają się w ustach.
Porcji 15sztuk
Czas przygotowania 30 minutyminut
Czas gotowania 30 minutyminut
Czas całkowity 1 godzinagodzinę
Składniki
1szklankamąki pszennej
1puszka mleka kokosowego
250mlwody mineralnej
3duże jajka
1łyżkacukru
1/2łyżeczkisoli
1łyżkaoleju
nadzienie:
300gtwarogu
70gmigdałów
2łyżkiwiórków lub chipsów kokosowych
1żółtko
cukier do smaku
Sposób przygotowania
Z podanych składników zmiksuj gładkie ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany. Odstaw na 15 minut, a następnie smaż naleśniki jak zawsze.
Migdały zblanszuj i obierz ze skórki. Następnie przełóż do blendera razem z kokosem i zmiksuj jak najdrobniej. Dodaj twaróg, żółtko i cukier i ponownie zmiksuj aż uzyskasz gładką masę.
Naleśniki smaruj serkiem i zwijaj w ruloniki lub w koperty, jak lubisz.
Przed podaniem oprósz cukrem pudrem i posyp uprażonymi chipsami kokosowymi. Jeśli podajesz naleśniki na podwieczorek lub deser, udekoruj je bitą śmietaną.