Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
5
z
2
głosów
Pieczone pieczarki z wędzonym twarogiem i jajkiem
Pieczone grzyby z pożywnym twarogiem i jajkiem - porcja energii na śniadanie lub lunch
Porcji
2
porcje
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Składniki
300
g
pieczarek portobello
lub zwykłych dużych pieczarek
100
g
wędzonego twarogu
2
szt
jajka
1
ząbek
czosnku
10
ml
sosu sojowego
jasnego
10
ml
oliwy EV
1
szt
cebula dymka
50
g
rukoli
lub innej sałaty
Sposób przygotowania
Pieczarki skrapiamy sosem sojowym i posypujemy posiekanym czosnkiem. Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach C
Na oliwie smażymy jajka. Gdy są w połowie ścięte, dodajemy pokruszony twaróg.
Na upieczone grzyby wykładamy jajka z twarogiem. Posypujemy posiekaną dymką.
Grzyby układamy na rukoli, polewamy powstałym podczas pieczenia sosem.
Jedna porcja zawiera około:
Kalorie:
293
kcal
|
Carbohydrates:
8.25
g
|
Białko:
18.38
g
|
Fat:
20.14
g
|
Tłuszcze nasycone:
8.13
g
|
Fiber:
2.88
g
|
Cukier:
2.41
g
Okazja:
Lunch, Śniadanie
Rodzaj dania:
Fit
Słowa kluczowe:
jajka, pieczarki, twaróg